Spauda: Z. Zidane'as uždraudė "Real" vadovybei įsigyti D. De Gea

Anksčiau šią savaitę pagrindinis Ispanijos sostinės dienraštis "Marca" skelbė, kad Madrido "Real" klubas ir Davidas De Gea pasiekė susitarimą dėl vartininko persikėlimo į UEFA Čempionų lygos nugalėtojų gretas.

Anot minėto šaltinio, "Real" apie D. De Gea persikėlimą turėjo paskelbti net šios savaitės pabaigoje, tačiau panašu, kad didelė vartininko kaina (75 mln. eurų) ir Zinedine'o Zidane'o žodis pakeitė visus "baltųjų" vadovybės planus turėti tautietį savo komandoje.

Tas pats šaltinis dabar nurodė, kad Z. Zidane'as prieš išvykdamas atostogauti turėjo pokalbį su Florentinu Perezu ir aptarė šios vasaros planus žaidėjų perėjimo lange.

Z. Zidane'o noras buvo aiškus - išlaikyti komandoje Keylorą Navasą ir jo dublerį Kiko Casilla. Strategas pasitiki kostarikiečiu ir nenori į komandą įnešti bereikalingos įtampos, nes visi komandos žaidėjai išreiškė didžiulią paramą K. Navasui ir nori, kad jis toliau vilkėti "baltųjų" marškinėlius.

Panašu, kad "Real" ekipa galutinai atsisakys galimybės įsigyti D. De Gea. Z. Zidane'as trečiuoju vartininku paskirs antroje komandoje rungtyniaujantį savo sūnų Lucą, o netolimoje ateityje tikisi pradėti derybas su "Milan" dėl Gianluigi Donnarumma atvykimo į Madridą 2018 metų vasarą.

Z. Zidane'as klubo vadovybei nurodė, kad didelių permainų sudėtyje šią vasarą nenori ir yra linkęs išlaikyti tą patį branduolį. Aišku, kad komandą paliks Pepe ir Fabio Coentrao, tačiau jiems jau yra rastos pamainos - jaunieji Jesusas Vallejo ir Theo Hernandezas.

Saugų liniją sustiprins nuostabiai nuomos pagrindais "Alaves" ekipoje pasirodęs klubo auklėtinis Marcosas Llorente. Taip pat Z. Zidane'as neieškos pamainos greičiausiai išvyksiančiam Jamesui Rodriguezui, nes didesnį vaidmenį skirs perspektyviajam Marco Asensio.

Vienintelė dilema - puolėjo pozicija. Z. Zidane'as bandys įtikinti Alvaro Morata likti Madride, tačiau jei snaiperio neįtikins stratego pažadai, jis greičiausiai išvyks į Angliją. Tačiau net ir tuo atveju "Real" akimirksniu nepradės medžioti kito puolėjo, o Kylianą Mbappe bandys įsigyti tuo atveju, jei komandą paliktų Garethas Bale'as - kas šiuo metu nėra itin realu.