"Sūduva" antrus metus iš eilės liko per žingsnį nuo Europos lygos grupių etapo

Ketvirtadienį Lietuvos futbolo gerbėjų akys buvo nukrypusios į Škotiją - Glazge dar kartą susitiko savo žiūrovų palaikoma "Celtic" prieš Marijampolės "Sūduvą".

Pirmoji UEFA Europos lygos atkrintamųjų dvikova Marijampolėje baigėsi lygiosiomis 1:1, todėl prieš šią akistatą "Sūduva" dar turėjo šokias tokias viltis. Visgi, Lietuvos istorijos marijampoliečiai neperrašė ir nepateko į grupių etapą - škotai nesunkiai laimėjo rezultatu 3:0.

Rungtynes kur kas aktyviau pradėjo šeimininkai - Glazgo "Celtic" kontroliavo kamuolį ir žaidė aštriai varžovų aikštės pusėje, tačiau per pirmąsias 15 minučių Ivanui Kardumui rimtai padirbėti neprireikė.

18-ąją minutę "Celtic" sukūrė pirmąją rimtą progą, kai gynyboje suklydę marijampoliečiai leido atlikti smūgį baudos aikštelėje buvusiam varžovui. Visgi, smūgis buvo atliktas tiesiai į vartų vidurį, kur savo poziciją tinkamai buvo užsiėmęs Kardumas.

27-ąją minutę "Sūduva" buvo skaudžiai nubausta už savo klaidą - vienas iš marijampoliečių vidurio gynėjų prasižengė arti baudos aikštelės ir šeimininkai gavo progą atlikti pavojingą standartinę situaciją. Leighas Griffithsas šia galimybe pasinaudojo idealiai - jo smūgis kaire koja nepaliko vilčių Kardumui ir rezultatas tapo 1:0 šeimininkų naudai.

32-ąją minutę nuo antrojo įvarčio "Sūduvą" gelbėjo Kardumas - Scottas Sinclairas po klastingo perdavimo liko vienas prieš vartininką, tačiau kroatas laiko išbėgo iš vartų ir sustabdė šeimininkus nuo dar vieno įvarčio.

Per likusį laiką "Celtic" sukūrė dar keletą itin pavojingą progų, tačiau svečiams iš Lietuvos pavyko išvengti antrojo įvarčo. "Sūduva" per pirmąjį kėlinį taip ir neturėjo jokio pavojingo momento.

 Jau pačioje antrojo kėlinio pradžioje "Celtic" nubraukė visas "Sūduvos" viltis - po Scotto Sinclairo perdavimo puikų smūgį į patį vartų kampą atliko Calumas McGregoras. Rezultatas tapo 2:0, o "Sūduvos" situacija tapo dar sudėtingesnė.

"Sūduvos" problemos ties tuo nesibaigė - 61-ąją minutę "Celtic" jau pradėjo savo įvarčių šou. Po aukšto perdavimo iš krašto galva pasižymėjo Kristofferis Ajeris. Smūgis buvo atliktas iš aštraus kampo ir gana silpnas, tačiau Kardumas nematė kamuolio, kai prieš jį iššoko kitas "Celtic" žaidėjas.

"Celtic" ir po dviejų gana greitų įvarčių neketino sustoti - "Sūduva" praktiškai neperėjo savo aikštės pusės ir dar kurį laiką turėjo atsimušinėti nuo savo vartų.

Per likusį laiką "Sūduva" turėjo atlaikyti dar keletą grėsmingų šeimininkų atakų, tačiau rezultatas nebepasikeitė - pergalę rezultatu 3:0 šventė ir grupių etapą pateko "Celtic" futbolininkai.

"Sūduva" antrus metus iš eilės savo pasirodymą Europoje užbaigė paskutiniajame atrankos etape. Šie metai Lietuvos čempionams buvo sėkmingi finansine prasme - marijampoliečiai savo biudžetą pasipildė 1,4 mln. eurų.

Rezultatas:

"Celtic" 3 - 0 "Sūduva"
(Pirmas mačas: 1-1, galutinis rezultatas: 4-1)
27' [1 - 0] L. Griffiths
53' [2 - 0] C. McGregor
61' [3 - 0] K. Ajer


Startinės sudėtys:

"Celtic": Craig Gordon, Mikael Lustig, Dedryck Boyota, Kristoffer Ajer, Kieran Tierney, Scott Brown, Olivier Ntcham, Callum McGregor, Scott Siclair, Leigh Griffiths.

"Sūduva": Ivanas Kardumas, Vaidas Slavickas, Aleksandras Živanovičius, Algis Jankauskas, Vitalijus Gadjučikas, Andro Švrljuga, Danielis Offenbacheris, Gersonas Acevedo, Sandro Gotalis, Riginio Cicilia.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...