Tautų lyga: penkių įvarčių fiesta Ispanijoje baigėsi anglų pergale

Pirmadienį UEFA Tautų lygoje buvo sužaistos dar septynerios rungtynės iš A-D divizionų.

Daugiausiai dėmesio sulaukė akistata Sevilijoje, kur Ispanija patyrė pirmąjį pralaimėjimą per paskutinius 15 metų žaidžiant namuose. Luiso Enrique auklėtiniai klydo pirmajame kėlinyje ir buvo priversti pripažinti anglų pranašumą 3:2.

Pirmajame kėlinyje ispanai darė klaidas gynyboje, o tuo pasinaudojusi Anglijos rinktinė įsūdę net tris įvarčius. 16-ąją minutę į priekį svečius išvedė Raheemas Sterlingas, 30-ąją minutę pranašumą padidino Marcusas Rashfordas, o dar po aštuonių minučių antrąjį savo įvartį pasiekė R. Sterlingas.

Antrajame kėlinyje Ispanija žaidė kur kas agresyviau ir kokybiškiau, o to pasekoje vos neišplėšė lygiųjų.

58-ąją minutę fantastišką sportinę formą demonstruojantis Paco Alcaceras savo pirmuoju smūgiu sušvelnino atsilikimą. Per likusį laiką ispanai dominavo ir turėjo ne vieną puikią progą, tačiau tam tikrose epizoduose pritrūkdavo sėkmės.

Daug diskusijų sukėlė Jordano Pickfordo veiksmai baudos aikštelėje - šis prarado kamuolį, Rodrigo atsidūrė vienas prieš vartus, tačiau anglas sugebėjo išmušti kamuolį. Tiesa, epizodas buvo ginčytinas - vartininkas akivaizdžiai laikė puolėjui už nugaros.

Paskutinę rungtynių akimirką Sergio Ramosui dar pavyko įmušti įvartį, tačiau laiko žaisti jau nebebuvo - anglai triumfavo rezultatu 3:2.

Ispanijoje, rungtyniaujančiai A diviziono 4 grupėje, tai buvo pirmoji nesėkmė per trejas rungtynes. Savo ruožtu Anglija iškovojo pirmąją pergalę.

A divizione taip pat pergalę šventė Šveicarija, B divizione bosniai palaužė Šiaurės Airiją, C divizione estai su vengrais apsikeitė net trimis įvarčiais, o suomiai palaužė graikus. D divizione baltarusiai neįveikė Moldovos, o Liuksemburgas sutriuškino San Mariną.

Rezultatai:

A divizionas

Ispanija 2 - 3 Anglija

Islandija 1 - 2 Šveicarija

B divizionas

Bosnija ir Hercegovina 2 - 0 Šiaurės Arija

C divizionas

Estija 3 - 3 Vengrija

Suomija 2 - 0 Graikija

D divizionas

Baltarusija 0 - 0 Moldova

Liuksemburgas 3 - 0 San Marinas