„Trakai” sutriuškino Estijos čempionus
Likus dviem savaitėms iki Lietuvos futbolo A lygos starto, „Trakų” klubas net 4:1 nugalėjo Lietuvoje stovyklaujančią Estijos čempionę Talino „Levadią” bei įsirašė jau ketvirtą pergalę pasiruošimo metu.

Rungtynių pradžioje, kaip jau tapo įprasta, riteriai padovanojo įvartį varžovams ir tik tada pradėjo žaisti taip, kaip sugeba.

Užvaldytas aikštės vidurys, sėkmingi Deivido Česnauskio pasijungimai į atakas bei didžiulė sparta buvo tie veiksniai, kurie garantavo pergalę.

Tiesa, pirmajame kėlinyje įtampa jautėsi – išlyginamojo įvarčio teko laukti iki pat pirmojo kėlinio pabaigos. Prieš pat pertrauką Andrius Lipskis baudos smūgiu pelnė fantastišką įvartį.

„Rungtynių pradžioje pritrūko koncentracijos, bet kai įsibėgėjome, viskas buvo gerai. Šiandien aikštėje visi jautėme didžiulį malonumą”, sakė pirmojo „Trakų” įvarčio autorius.

Aukšta nata užbaigtas pirmasis kėlinys davė puikų impulsą antrajam. Vos po dešimties minučių,po vieno iš daugybės reidų dešiniuoju kraštu, D.Česnauskis persvėrė rezultatą savo naudai.

Po šio įvarčio estai visiškai palūžo bei per trumpą laiką praleido dar du įvarčius. Iš pradžių, už žaidimą ranka buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Artiomas Gurenko. O kiek vėliau, po gražios kombinacijos, pasižymėjo Ronaldas Solominas. Jis pirmąkart per savo karjerą turėjo galimybę išbandyti poziciją „po puolėju”.
„Iš pradžių net nežinojau, kaip šioje pozicijoje elgtis, tačiau greitai viskas stojo į savo vietas”, - sakė R.Solominas.

Per paskutiniąsias 20 minučių rimtų progų nebesukūrė nei „Trakai”, nei „Levadia”.

Pasiruošimą naujam sezonui „Trakai” užbaigs kitą šeštadienį, rungtynėmis Vilniuje su Utenos „Uteniu”.

„Trakų” starto sudėtis: M.Rapalis; D.Česnauskis, J.Januševskis, L.Klimavičius, A.Kazakevičius; R.Staniulevičius, A.Lipskis, D.Šėgžda, A.Gurenko; L.Kochanauskas, D.Aršakyan.

fkt.lt