V.Urbonas: "Svarbiausia, kad baigėme rungtynes iki sau laimingos pabaigos"

FK „Žalgiris“ atidėtose 21-ojo Lietuvos futbolo A lygos turo rungtynėse su „Jonava“ sužaidė du skirtingus kėlinius. Pirmame viskas klojosi pagal vilniečių trokštamą scenarijų, tačiau po pertraukos vaizdas kaip reikiant pasikeitė.

Klubo vairininkas Valdas Urbonas tokia rungtynių eiga patenkintas nebuvo. Strategas įvardijo, jog meškos paslaugą galėjo padaryti ankstesnės triuškinamos pergalės tarpusavio akistatose, be to, vyr. treneris buvo nepatenkintas futbolininkų nusiteikimu.
 
„Turėjome tikslą iškovoti pergalę. Pirmame kėlinyje įmušėme įvarčius ir turėjome rezultatą. Pertraukos metu pasikalbėjome ir, atrodo, visi supratome, kad reikia tęsti žaidimą ir jokiais būdais nesustoti. Antras kėlinys prasidėjo praleistu įvarčiu, o jis keičia žaidimą. Atsirado įtampa, nervingumas ir nebūdingos tam tikrų žaidėjų individualios klaidos. Labai pasisekė. Svarbiausia, kad baigėme rungtynes iki sau laimingos pabaigos.
 
Pergalė nelygi pergalei. Žaidėme su „Jonava“ LFF taurės varžybose, ne taip seniai žaidėme svečiuose. Tos pergalės galbūt kažkiek užmigdė, o prabusti labai sudėtinga, kada išeini su nusiteikimu, kuris neatitinka A lygos rungtynių dvasios. Turime pergalvoti, nes neturime daug laiko. Mums visos rungtynės turi finalo vertę – turime pasižiūrėti, ką galime padaryti geriau ir labai rimtai ruoštis rungtynėms su „Trakais“, – mačą apžvelgė V.Urbonas.
 
Anot stratego, sekmadienį įvyksiančiame mače su „Trakais“ reikalinga tik maksimali koncentracija: „Trakai“ žaidžia tikrai neblogą futbolą. Mes negalime atsipalaiduoti ir iš kažko laukti dovanų. Jeigu norime ir tikime, turime patys tai pasiimti, išeiti į aikštę ir atiduoti visą save. Tik tas kelias veda prie pergalių.“
 
Rungtynių įvarčių sąskaitą atidaręs Saulius Mikoliūnas taip pat sutinka, kad artėjantis mačas – labai svarbus.

Po Liviu Antalio rezultatyvaus perdavimo patyręs „Žalgirio“ saugas pelnė pirmą savo įvartį šio sezono A lygos varžybose.
 
„Nemanau, kad šiose rungtynėse atleidome vadeles. Pirmas kėlinys išvis buvo tobulas – sukūrėme daug progų, įmušėme du įvarčius. Antrame kėlinyje išėjome gal šiek tiek nenusiteikę, o įmušusi įvartį „Jonava“ įgavo pasitikėjimo ir papildomo kovingumo. Tikrai nebuvo lengva antrame kėlinyje. Svarbiausia – trys taškai. Žiūrime pozityviai, ruošiamės dabar „Trakams“ ir važiuojame toliau.
 
Žinome, kokia bus rungtynių su „Trakais“ kaina. Norint kovoti dėl čempionų titulo, turime laimėti. Jau nebėra kur trauktis ir sieksime trijų taškų“, – teigė S.Mikoliūnas.
 
Atidėtas 20-ojo turo A lygos rungtynes žalgiriečiai žais šį sekmadienį, spalio 21-ąją dieną. Rungtynių LFF stadione pradžia – 13 val.