"Žalgirio" fanams - sveikinimas iš Ukrainos

Spalio 19 dieną seniausia Lietuvoje organizuota aktyviųjų fanų bendruomenė "Pietų IV", palaikanti Vilniaus "Žalgirio" futbolininkus, minėjo savo 33 gimtadienį, rašo sportas.info
 
"1985-ųjų spalio 19 diena. Į Vilniaus Žalgirio stadioną plūsta minia žmonių, norinčių palaikyti Žaliai Baltus kovoje prieš Minsko "Dinamo".

Kaip įprasta, niekas gerai nežino, kuriame sektoriuje įsikurs aktyviausi Žalgirio aistruoliai, vengdami represijų kas rungtynes besibazuojantys vis kitoje stadiono dalyje.
 
Šiandien jie palaikymą pradeda kurti Pietų IV tribūnoje.
 
Ir tai turėjo būti vienkartinis apsilankymas ten, bet... Visa kita — jau 33 metus besitęsianti Žaliai Balta kovos, pergalės, laimės ir retų pralaimėjimų istorija. Istorija, kuria didžiuojamės. Kurią kasdien kuriame. Dėl kurios mes būname visur, kur žaidžia "Žalgiris".

Ir tai nesibaigs niekada.
 
Šiandien švenčiame Pietų IV gimtadienį!",- Pietų IV Facebook paskyra trumpai surašė bendruomenės pradžios istoriją.
 
Tiesa labai didelių datos paminėjimo švenčių "Žalgirio" fanai nerengė nei penktadienį, nei sekmadienį stadione.
 
Nepaisant to, vilniečiai gavo puikų pasveikinimą iš Ukrainos.K ijevo "Dynamo" aistruoliai, su kuriais vilniečius sieja sena draugystė, per savo išvyką į Poltavą iškėlė didžiulį žalios ir baltos spalvų audeklą su užrašu "Pietų IV 33 metai".
 
Sekmadienį "Pietų IV"fanų nuotaiką pritemdė "Žalgiris", nelaimėjęs labai svarbių A lygos rungtynių su "Trakais" (lygiosios 2:2).

sportas.info