"Žalgiris" trumpam buvo tapęs A lygos lyderiu

Lietuvos futbolo A lyga bent jau trumpam turi naują lyderį – juo tapo Vilniaus „Žalgiris“.

Sostinės klubas 16-ojo turo mače išvykoje 2:0 (2:0) nugalėjo „Panevėžį“ bei džiaugėsi ketvirtąja pergale iš eilės.

Puikiai rungtynes pradėję vilniečiai į priekį išsiveržė jau 12-ąją mačo minutę. Gražios atakos metu Liviu Antalis atliko perdavimą link tolimojo virpsto, kur savo šanso sulaukė šį kartą krašto saugo pozicijoje rungtyniavęs Rolandas Baravykas, iš arti nukreipęs kamuolį į tuščius vartus.

Netrukus pavojingą smūgį atliko Rokas Stanulevičius, tačiau kitoje aikštės pusėje arti tikslo buvo tiek Tomislavas Kišas, tiek Modestas Vorobjovas – abiejų žalgiriečių smūgius atrėmė vartų sargas Šarūnas Jurevičius.

35-ąją minutę šeimininkai galėjo išlyginti rezultatą. Paulius Janušauskas baudos aikštelėje surado Sigitą Urbį, tačiau „Panevėžio“ futbolininkas galva smūgiavo į virpstą.

„Žalgiris“ rezultatą padvigubino 44-ąją minutę. Baudos aikštelėje kamuolys dėkingai atšoko L. Antaliui, kuris antruoju bandymu pelnė įvartį, o tai buvo net penktasis rumuno tikslus smūgis per pastarąsias trejas rungtynes.

Antro kėlinio galutinai nulemti šios dvikovos likimą galėjo T. Kišas. Rezultatyviausias čempionato žaidėjas atliko pavojingą smūgį, su kuriuo susidorojo Š. Jurevičius.

„Panevėžys“ per paskutinį dvikovos pusvalandį buvo aktyvesnis ir surengė ne vieną gražią ataką. Daugiau darbo turėjo ir „Žalgirio“ vartininkas Armantas Vitkauskas, bet sugrąžinti intrigos šeimininkai taip ir nesugebėjo.

Šiame mače debiutavo du Vilniaus klubo žaidėjai – gynėjas iš Slovėnijos Klemenas Bolha ir jaunasis puolėjas Meinardas Mikulėnas.