"El Clasico" belaukiant: kaip prieš 13 metų į atlapus vienas kitam kibo Z. Zidane'as ir L. Enrique (VIDEO)

Šiandien didžiojo dalis pasaulio nekantriai laukia dviejų Ispanijos milžinų akistatos. „Camp Nou“ stadione įvyks antroji šio sezono „El Clasico“ akistata.

Pirmoji dvikova „Santiago Bernabeu“ tvirtovėje baigėsi Madrido „Real“ futbolininkų pažeminimu. Nors ir Ispanijos „Primera“ pirmenybėse kova dėl čempionų titulo beveik yra baigta, tačiau šis „El Clasico“ yra išskirtinis tuo, kad pirmą kartą tarpusavyje jau kaip treneriai susitiks Zinedine‘as Zidane‘as prieš Luisą Enrique.

„Barcelona“ pergalių kalvis L. Enrique katalonams vadovaujama jau antrą sezoną iš eilės, kai tuo metu Z. Zidane‘as pagrindiniai „Real“ komandai diriguoja nuo šių metų sausio 4 dienos.

Paskutinį kartą UEFA Čempionų lygos nugalėtojai pralaimėjimą Ispanijos čempionate patyrė dar 2015 metų spalio 3 dieną. Tuo tarpu „Real“, vadovaujant Prancūzijos futbolo legendai,  Ispanijoje sužaidė 12 rungtynių ir kol kas turi vieną pralaimėjimą prieš Madrido „Atletico“.

Prieš šią akistatą daugelis prisiminė prieš 13 metų ir taip pat balandį įvykusią „El Clasico“ dvikovą. Tuomet „Barcelona“ išvykoje sužaidė lygiosiomis 1-1 su „Real“, tačiau ši akistata prisimenama ne dėl lygiųjų, o būtent dėl dabartinių komandų strategų vyriško  susirėmimo.

Z. Zidane‘as antrojo kėlinio viduryje prasižengė prieš Carlesą Puyolį, o komandos draugą apginti piktais žodžiais siekė L. Enrique, kuris netrukus įsiutino prancūzą ir du „peštukus“ teko išskirti komandos draugų bei teisėjo pagalba.

„El Clasico“ akistatose visada netrūksta aistrų, tačiau panašu, kad šįkart Z. Zidane‘o ir L. Enrique išskirti nereikės, o strategai tiek prasidėjus, tiek pasibaugus rungtynėms vienas kitam paspaus ranką.